2012. október 16., kedd

Ejnye-ejnye Google...

A Google-t új adatvédelmi szabályainak módosítására szólítja fel az Európai Unió.

Idén történt

A Google még az év elején jelentette be , hogy adatvédelmi szabályaiban módosításokat hajtanak végre, és és ezek  márciusban március elejével hatályba is léptek. A módosítások célja a felhasználási és adatvédelmi szabályok egyszerűsítése volt, másrészről pedig a cég szolgáltatásait egy csokorba való összefonása volt, így ezen szolgáltatások könnyebben és személyre szabottabban használhatók.

A változás szele

A fogadtatás nem volt a felhőtlen, a szakemberek aggodalmukat fejezték a szabályozás bizonyos részei iránt.
Például a célzott a reklámok miatt, mivel bármely szolgáltatást használjuk, az ottani tevékenységünk automatikusan meg lesz osztva a többivel.

Az EU levele

Hónapokon át tartó vizsgálódás után az unió szakemberei arra jutottak, hogy a cég új szabályai sértik az EU előírásainak.
A tagállamokból 24, egy nyolc pontos ajánlás mellett arra kérik a céget ,hogy a begyűjtött adatokat sokkal pontosabban szolgáltassák számukra. Az üggyel a francia adatvédelmi hatóság, a CNIL (Commission Nationale de l'Informatique et des Libertés) fogllkozik.  
Az ajánlásokban azt fogalmazták meg, hogy Google pontos képet adjon a felhasználóknak arról ,hogy milyen adatokat gyűjtenek róluk, és arról is, hogy a szolgáltatások pontosan milyen módon osztják meg egymás között az információt. Valamint ezekre a megosztásokra a rendszer mindig kérdezzen rá, és bízza felhasználóra a döntést, akarja-e a megosztást avagy sem.


A Peter Fleischer, a Google adatvédelmi szakértője, válaszlevelében azt írta, hogy jelenleg feldolgozzák a levélben található adatokat és biztosította az Uniót arról, hogy új szabályzata nem ütközik előírásaival.

Eredeti cikk:

Források:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése